Sensei

 

 Sensei Alex HAUWAERT

Alex Hauwaert, geboren in 1957 ontdekt Karate-do in 1975. Nadat hij in 1982 zijn zwarte gordel 1ste Dan behaalt, krijgt hij tevens een verantwoordelijkheid als lesgever. Met weinig ervaring enerzijds en vooral ontgoocheld door een al te sportieve aanpak en benadering van de verschillende federaties in België, beslist hij om zelf zijn eigen weg te zoeken.

Zo heeft hij de eer en het geluk eind 1983 op een stage en demonstratie te Gent kennis te maken met Sensei Roland Habersetzer. Sindsdien is hij trouw gebleven aan deze merkwaardige Sensei en volgt er ontelbare stages, technisch en pedagogisch alsook een ver doorgedreven kadervorming. Door een wederzijds vertrouwen dat stilaan uitgroeit tot een ware vriendschap nodigt hij Roland Habersetzer uit voor het leiden van karate-do stages te Sint-Pieters-Leeuw in 1985, 1986 en 1987.

In 1987 beslist Alex Hauwaert definitief de Belgische federatie te verlaten en sticht hij zijn eigen dojo te Halle die hij aansluit bij het internationaal befaamde Centre de Recherche Budo uit Straatsburg. Zelf behaalt hij de 3de dan in 1988, de 4de dan in 1994, op 21 maart 1999 krijgt hij, na een internationaal examen te Straatsburg, van Sensei Roland Habersetzer de 5de dan graad. Alex wordt tevens expert van het C.R.B.-I.T.
Op 13 november 2005 krijgt Alex Hauwaert, opnieuw van Sensei Roland Habersetzer, de 6de dan graad. (Taschi)
Zie Sensei Alex Hauwaert 6de DAN


Naast Karate-do, Kobudo en Tai- jitsu is Alex Hauwaert tevens gediplomeerd lesgever sinds 1991 in het Tai ji quan, een kunst die hijzelf beoefent sinds 1983. In 1993 wordt hij door Sensei Roland Habersetzer benoemd tot expert gevechtskunsten van het Centre de Recherche Budo - Institut Tengu van Soke Roland Habersetzer. In de schoot van zijn dojo te Halle onderwijst Alex Hauwaert deze verschillende disciplines en is het onderricht der gevechtstechnieken steeds gekoppeld aan het behoud der traditionele en originele waarden der vechtkunsten. Op zaterdag 22 maart 2014 kent de Shihan hem de 7de Dangraad Kyoshi-Ho toe binnen de Ryu Tengu-no-michi, niet alleen een nieuwe mijlpaal voor de club maar tevens binnen de school.
Zie het uitgebreid verslag terzakeIn 2018 werd Alex door Stad Halle verkozen als Laureaat Sportverdienste. Deze prijs kan men slechts eenmaal bekomen en bekroont personen die voor de stad een bijzondere bijdrage hebben geleverd op sportgebied. 

  Zaterdag 26 maart 2022, opnieuw een bijzondere dag in de sportieve carrière van Alex Hauwaert. Op de eerste dag van de lentestage reikte Roland Habersetzer hem, tezamen met Jacques Faieff, de 8ste Dangraad Kyoshi toe. Zie het verslag terzake.