Budo Research Centrum Halle vzw

 

 Het Budo Research Centrum Halle (BRC Halle) is gesticht te Halle op 03 december 1987 onder impuls van Sensei Alex HAUWAERT, Kyoshi 8ste Dan (expert CRB-IT) .  .
Onder zijn technische leiding volgt deze club de filosofie en vorming voorgesteld door Soke Roland HABERSETZER, 9de Dan en stichter van het 'Centre de Recherche Budo - institut Tengu' (CRB-IT) uit Straatsburg (Frankrijk). Op 15 juni 2021 is de structuur van onze club aangepast. Op die datum is BRC HALLE vzw gesticht.


Na een periode van bijna 34 jaar werd het hoofdstuk feitelijke vereniging afgesloten en gingen we verder als een VZW. Dat biedt ons meer rechtspersoonlijkheid en geeft ons de mogelijkheid onze vereniging verder uit te bouwen.

De band met CRB-IT bestaat eigenlijk sinds 1983, wanneer beide personen elkaar ontmoeten tijdens een stage te GENT.
Nadien volgen de kontakten mekaar op en in 1987 beslist Alex Hauwaert de Vlaamse Karate Associatie definitief te verlaten en zich aan te sluiten bij deze internationale
vereniging. Hiertoe richt hij het Budo Research Centrum Halle op eind 1987.

De eerste lessen vinden plaats te Halle en worden bijgewoond door een 5 tal leden. Als basisdiscipline beoefent men op dat ogenblik karate-do.
Omdat Kobudo nauw verbonden is met karate-do wordt ook deze discipline opgenomen.
In september 1991 sticht men een afdeling Tai ji quan die actueel twee groepen kent (een groep gevorderden). Vanaf het seizoen 2019-2020 komt er een bijkomende les op maandag.
Een afdeling kinderen wordt opgericht in september 1995: hier kan men terecht vanaf 6 (1ste studiejaar) tot 12 jaar. 

Je kan bij BRC Halle volgende disciplines beoefenen :

De lessen staan onder de technische leiding van Alex Hauwaert (karate, Tai Chi), Serge Beulen (voor de afdeling karate kinderen & Kobudo) en Gregory Vierendeel (afdeling karate jeugd). Zij worden bijgestaan door verschillende zwarte gordels uit de club. Tengu Ryu staat voor de school (Ryu) Tengu.
Sinds haar ontstaan, groeit de club gestadig en telt actueel zo’n 130 actieve leden.
Deze zijn verdeeld over de vijf afdelingen : karate-do kinderen, karate-do jeugd, karate-do volwassenen, kobudo & tai ji quan (basis en gevorderden).

BRC Halle oefent in een gezonde, gezellige sfeer. Het Budo wordt er beleefd in de traditionele geest met respect voor elkaar, ongeacht de behaalde graad of anciënniteit. Elkeen vindt er de mogelijkheid zich verder te bekwamen en de ingeslagen Weg (= Do) te volgen. Er wordt geen sportief (competitie) karate beoefend.

De lessen karate-do (de weg van de lege hand) en kobudo worden gegeven in de dojo van het sportcomplex "De Bres" Monseigneur Senciestraat 13 te 1500 Halle.
De lessen Tai Ji Quan worden gegeven in de Turnzaal van het Heilig Hart & College Parklaan 7 en CC 't Vondel (balletzaal) te 1500 Halle.